Îl cheamă Roberto Emanuele Lungu, dar prietenii îi spun Emi. Este născut la doar 35 de kilometri de Roma, în Palestrina, și vrea să se întoarcă acolo cât mai repede.
La vârsta de 13 ani, familia lui s-a întors în România, iar pentru Emi a fost un șoc teribil.
Copilăria în Italia, viața acolo, plimbările prin Capitală și mâncarea, toate îl fac să-și dorească să revină în peninsulă.
Viața lui Emi s-a schimbat când avea doar 13 ani, iar familia s-a mutat satul Albele, aproape de Onești, județul Bacău. Două operații de hernie de disc succesive l-au obligat pe tatăl său să renunțe la munca în construcții, iar perspectiva unui trai chinuit în Italia părea ceva de neluat în calcul.
Astfel, cea mai bună soluție a fost să renunțe la casa închiriată în „Cizmă” și să vină în România, la Albele. Fiind doar un copil, Emi s-a văzut „luat pe sus” și adus în România, unde el bănuia că vine doar într-o vacanță.
Abia pe drum, a aflat că se mută definitiv. Sosirea într-un sat românesc fără drumuri asfaltate a fost un șoc, copilul lăsând departe pitorescu Castel San Pietro Romano, unde locuia înainte.
Nevorbitor de limba română, la școală s-a lovit de reticența colegilor, integrarea fiind mai grea decât sperau părinții. A reușit să promoveze examenul de Bacalaureat în România, dar nici după atâția ani nu s-a integrat aici. De fapt, în continuare susține că Italia reprezintă adevărata sa casă.
În vacanța de astă-vară, tânărul s-a dus în Norvegia, la ferma mătușii sale. S-a angajat acolo și plănuiește să strângă bani pentru a se înscrie la Facultatea de Mecanică din Iași.
Printre altele, el spune că visul lui este să se stabilească în Norvegia sau America, dacă se poate. În State vrea chiar să-și deschidă o firmă în domeniul mecanicii auto.
„Nu vreau să rămân în România; cu cât mai repede plec de aici, cu atât e mai bine. Nu-mi place limba, nu-mi place mâncarea. M-au luat prea dintr-odată când am plecat și mie mi s-a pus pata”, spune Emi despre experiența sa în România.
„Eu mă simt italian sută la sută. Mi-e foarte greu să mă exprim în română, în italiană mi-e mai ușor. Gândesc în italiană, vorbesc în italiană, mă port ca un italian”, completează el, potrivit rotalianul.com.